''Camdaki Kız'' Dizi Analizi
Aile ve toplum baskısı, kaçış, aşk, psikolojik problemler, bastırılmış duygular ele alınmıştır.
Dizi, zengin aileninin kızı olan Nalan'ı konu alır. Nalan dışarıdan bakıldığında iyi eğitimli, nazik ve uyumlu bir genç kadındır fakat annesi tarafından baskıyla yetiştirilmiş, özgürlükleri kısıtlanmıştır bunun sebebi Nalan'ın annesinin tecavüze uğramış olmasıdır anneannesi onun annesi karakterindedir ve sosyal yaşamına, kıyafetlerine kadar her şeyine annesi müdahale etmektedir. Nalan travmatik bir çocukluk geçirmiş, kimliğini bastırarak büyümüştür ve zamanla bireysel farkındalık kazansa da içsel çatışmaları sürer.
Nalan, Koruğlu ailesinde gelindir. Kocası Sedat, zengin ama sorumsuz bir iş adamıdır. Karakteri dengesiz, ailesiyle sorunlu bir ilişkisi var ve Nalan' ı aldatmaktadır. Sedat'ın Nalan ile evliliği duygusal açıdan sorunludur.
Rafet Koroğlu (Sedat'ın babası) ve Feride (Nalan'ın annesi) otoriter aile figürlerini temsil ederler bu yüzden çocuklarına baskı kurarlar. Ayrıca toplum baskısını ve ahlaki ikiyüzlülüğü simgelerler. Feride karakteri çok katıdır; onun sertliği, psikolojik şiddeti eleştirir.
Dizi, özellikle Türk toplumundaki aile yapısını, kadına bakışı, geleneksel rollerin zararlarını gözler önüne serer. Aynı zamanda dışarıdan "mükemmel" görünen yaşamların içindeki çatlakları cesurca gösterir.
Dizinin temaları:
Bastırılmış duyguların yüzeye çıkışı, geçmişin bugünü nasıl şekillendirdiği, aile ilişkilerinin bireyin kişiliği üzerindeki etkisini anlatmaktadır.