Her Gün

Evrenin de bir planı vardır elbette.

Her gün yeniden başlar hayat. Günün batımıyla kapanır kepenekler ve güneşin ilk ışıklarıyla hayat yeniden doğar. Kuşlar uçar, hareketlilik başlar yeniden nefes alır yeryüzü. Kader yeniden kalemini oynatır, yeni hüzünler, sevinçler, fırsatlar yazmak için. Bir lego gibi olaylar birbirine eklenir. Tıpkı insanlar gibi dünya da yeniden açar gözlerini ve çalışmaya başlar. Bir evren uyanır her doğan yeni günde ve binlerce ihtimaller.

Sihir gibidir aslında yeni bir güne başlamak. Standart günlerinden biri de olsa veya bütün günü planlamış da olsan bazen evren hiç beklemediğin anda küçük sürprizler bırakır hayatına. Bazen küçük bir yaramaz çocuk gibi engeller koyar ve yaptığın planların mahvoluşuna güler bazen de hiç ummadığın da yardım eder. Bazen hiç tanımadığın biriyle yolların kesişir bazen de ayrılır yollar hiç ummadığın biriyle. Ve biz bunca belirsizlik arasında bir hayat yürütmeye çalışırız yarını çıkarabileceğimizi bilmeden. Planlar yapar, sözler veririz. Oysa senin planın dışında Kaderin de bir planı vardır elbette.

Her perde açıldığında yeni bir sahne sergilenir. Bazen işin içine doğaçlamalar girer, bazen senaryonun dışına çıkılır. İyi bir oyun ne metinsiz oynanır ne de doğaçlamasız. Yaşarken de plan yaptığın gibi hayatın sürprizlerine de yer vermeli. Çünkü en iyi hikayeye böyle ulaşılır.