Kafanızı Dağıtacak 5 Sitcom Önerisi

Sitcomlar 20 dakikalık mucizeler. Bu yazıda kafanızı dağıtacak, beş sitcom önerisi ile karşınızdayım. Keyifli okumalar.

Sitcomlar 20 dakikalık mucizeler. Hem süreleri diğer dizilere oranla çok kısa hem izlemesi çok keyifli hem de ingilizce öğrenmek ve geliştirmek için başvurulabilecek en iyi yollardan birisi. Bu yazıda kafanızı dağıtacak, izlerken içinizi sıcacık yapacak, yemeklerinize eşlik edecek beş adet sitcom önerisi ile karşınızdayım. Keyifli okumalar.

1- Friends

Sit-com diyince ilk akla gelen dizilerden olan Friends tabii ki bu listenin en başında yer almalıydı. İlk olarak lise yıllarımda izlediğim bu dizi beni kendine öyle bağladı ki sanki o arkadaş ortamının yedinci kişisiymişim gibi hissettirdi.

Sayısız kere izlediğim bu yapım bizleri altı arkadaşın günlük yaşamlarına dahil ediyor. 10 sezon süren dizide onlarla beraber Central Park'ta kahveler içiyor, birlikte pizzalar yiyor, partiler veriyor ve onların gelişimlerine ve arkadaşlıklarına yakından tanıklık ediyoruz.

2- Community

Communty, düşük profilli bir devlet üniversitesi olan Greendale'deki öğrenci ve öğretmenlerinin yaşantısını konu ediniyor. Özellikle isponyolca çalışma grubunun yedi üyesininin hayatlarına odaklanan bu yapım, grubun her bir üyesinin birbirinden ne kadar farklı olduğunu gözler önüne seriyor. Fikrimce hak ettiği değeri görememiş bu dizi gerçekten izlediğim en başarılı sitcomlar arasında.

İlk bakışta klasik bir üniversite dizisi gibi dursa da dizi bundan çok daha fazlası. Oldukça derin konuları işleyen ve popüler kültüre inanılmaz eleştiriler getiren Community, hem güldüren hem de düşündüren cinsten. 6 sezon süren dizinin özellikle ilk dört sezonu o kadar güzel ve akıcı ki izlerken zamanın nasıl geçtiğini unutup diziyi bir anda bitirmemek elde değil.

3- Brooklyn Nine- Nine

Brookly Nine-Nine, Brooklyn'in 99. bölge karakolundaki dedektiflerin davaları incelerken başlarından geçen olayları konu ediniyor. Ancak bu karakol bildiğimiz karakollardan biraz farklı.

İşinde başarılı ancak haylaz ve kural tanımaz bir dedektif olan Jake Peralta için kuralcı kaptan Raymond Holt'un karakola atanması ile birlikte işler biraz değişiyor. Durum komedisi ağırlıklı bu dizide bazen komik davalara tanıklık ederken bazen de son derece özel ve politik konulara değindiklerini görmek mümkün. 8 sezon süren bu yapımı izlemediyseniz bir göz atmanızı kesinlikle öneririm.

4. The Good Place

The Good Place, Eleanor Shellstrop'un dünyaya gözlerini kapaması ve kendisini "İyi Yer" olarak adlandırlıan bir ölüm sonrası yaşam evreninde bulması ile başlıyor. Eleanor Shellstrop kısa bir süre içinde aslında bir karışıklık sonucu iyi yere gönderildiğini fark ediyor ve orada kalmak için bazı planlar geliştiriyor.

Tipik bir cennet-cehennem, iyi-kötü karşılaştırması olan bir dizi olduğunu sakın düşünmeyin; çünkü sezonlar ilerledikçe dizi öyle bir hal alıyor ki yaptıkları felsefi göndermeler ile izleyenleri iyi, kötü nedir diye yeniden düşünmeye sevk ediyor. 4 sezon süren bu yapımın her bir sezonu birbirinden heyecanlı ve düşündürücü.

5. Modern Family

Modern Family üç farklı kuşaktan oluşan bir ailenin yaşamını konu ediniyor. Birbirinden oldukça farklı yaşam ve düşünce tarzları olan bu aile, zaman zaman anlaşmazlığa düşse de birbirlerine olan bağları ile bizleri duygulandırmayı her zaman başarıyor.

11 sezon süren bu yapımda özellikle de çocuklar tabiri caizse elimizde büyüyor. Dizi boyunca bu ailenin başına gelen komik olaylara onlarla beraber gülüyoruz, üzücü olaylara onlarla beraber ağlıyoruz çünkü biz de kendimizi o ailenin bir ferdi gibi görmeye başlıyoruz. Şahsi tavsiyem yavaş ve sindirerek izlemeniz çünkü dizi bittiğinde boşluğa düşmüş gibi hissetmemek elde değil.

Saydığım bu beş sitcom arasında izlemedikleriniz varsa bence çok şanslısınız çünkü ben bazen keşke bu diziler hafızamdan silinse de sıfırdan izlesem diye düşünmeden edemiyorum. Sizin de önerebileceğiniz sitcomlar varsa yorumlara bekliyorum.