Keyifle İzlenecek Beş Dizi Önerisi
Beş tane dizi önerim var!
Son zamanlarda sürekli ne izlesem diye düşünüyoruz. Çok fazla içerik tükettiğimiz için artık üretimin tüketime yetişemediği bu zamanda izleyebileceğimiz dizi ve filmler çok fazla kalmadı. Bu yüzden naçizane beş tane dizi önerim var. Özellikle kadınların başrolde olduğu bu diziler, oldukça ilham verici ve izlemesi çok keyifli.
Şimdiden iyi seyirler!
1. Marvelous Mrs. Maisel
Marvelous Mrs. Maisel, evli ve iki çocuklu bir kadın olan Midge’in, kocasının onu sekreteriyle aldatıp terketmesiyle 1960’lı yıllarda akla hayale gelmeyecek bir kariyer edinir. Midge, aslında kocasının hayalini kurduğu komedyenlik işine başlar. Komedi drama serisi olan ve başrolü Rachel Brosnahan’in oynadığı bu dizi, feminist temaları, feminist alt metinleri, komik şakaları, muhteşem kıyafetleri ve dönem dizisi olmasıyla da çok keyifli bir izleme deneyimi sunuyor.
2. Sex and the City
Otuzlu yaşlarda olan dört kadının hayatını anlatan Sex and the City, bizi Carrie ve arkadaşlarının hayatlarına davet ediyor. 2000’lerin ikonik dizisi, kıyafetleriyle ve cinsellikle ilgili çarpıcı açıklığıyla dikkat çekiyor. Herkese göre olmayabilir ama izleyip de beğenmeyen kimse yok.
3. Gilmore Girls
Sade bir kasabada mütevazı bir hayat yaşayan Lorelai ve onun 16 yaşındaki kızı Rory’nin hayatına konuk oluyoruz. Komik şakalarla, gönlümüzde yer eden karakterleriyle ve hayatı romantize etmemize yardımcı olmasıyla son zamanlarda oldukça izlenmeyi başarmış bir dizi. Yine 2000’lerin güzel havası ve kıyafetleriyle, iç ısıtan anne kız ilişkisiyle çok farklı bir seyir keyfi sunuyor. Hem liseli, sonrasında üniversiteli olan Rory’nin hayatını hem de yetişkin olarak Lorelai’ın hayatını görmek, herkese hitap etmesini sağlıyor. Ayrıca seri aynı zamanda Marvelous Mrs. Maisel’ın yaratıcısı ve yönetmeni olan Amy Sherman Palladino’nun ilk eserlerinden.
4. Fleabag
Dark humour yani kara mizah olarak geçen Fleabag, gördüğüm kadarıyla gençler arasında oldukça popüler ancak kimse kaçırmasın diye listemize eklendi. Fleabag, otuzlu yaşlarda, hayatta bir dikiş tutturamamış ve en yakın arkadaşı kendisi yüzünden intihar etmiş bir kadının hayatına mizahi bir bakış açısı sunuyor. Sürekli dördüncü duvarı yıkan ana karakterimiz, oldukça komik şakalar yaparken insanı bir anda derin düşüncelere sokabiliyor. Dizide kadının adı olmadığı için dizinin adı olan Fleabag yani pire torbası ismi kullanılırken aslında bu kadının “önemsiz biri” olduğu bize gösteriliyor. Phobe Waller-Bridge’in eseri olan bu derinlikli ve incelikli eser başta tek kişilik bir tiyatro olarak çıkıyor. Bu diziyi kara mizah kaldırabiliyorsanız izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
5. Blue Eye Samurai
Bu animasyon dizisi belki de çoğu kişinin animasyon olduğu için açıp bakmayacağı bir yapım ancak ben kadınları yansıtma şekli, engellilerle ilgili yarattığı farkındalık ve ırkla ilgili yaptığı eleştirilerden dolayı tavsiye etmek istedim. Kesinlikle bir şans vermelisiniz, pişman olmayacağınız garanti.
Bu önerdiğim dizilerin hiçbirisinin aileyle izlenmesi tavsiye edilmez, uyarmadı demeyin.