Norveç'in 500 Milyon Sterlinlik Ulusal Müzesi Sekiz Yıllık Bekleyişin Ardından Açılacak
Mega müzenin müdürü Çığlık tablosunu kamuoyundan uzak tutan gecikmeler için özür diledi.
Oslo'nun batı kıyısında yer alan 500 milyon sterlinlik müze, 11 Haziran'da açıldığında İskandinav bölgesindeki en büyük müze olacak. Yine de müze direktörü Karin Hindsbo, Edvard Munch'un Çığlık'ı gibi ünlü sanat eserlerini yıllarca kamuoyundan uzak tutan kapsamlı gecikmeler için pişman olduğunu duyurdu.
Müze müdürü Karin Hindsbo, ziyaretçileri 'sanatın içinde kaybolmaya' davet etti.
Destansı bir ölçeğe sahip olan müze 13.000 metrekarelik sergi alanı boyunca, Oslo'daki Rådhusplassen'in dışındaki alanda 5.000 eser sergilenecek ve bu da onu Amsterdam'daki Rijksmuseum veya Bilbao'daki Guggenheim'dan daha büyük yapacak.
Müze konsepti 2000'li yılların ortalarında bir araya geldi, ancak Norveç parlamentosunun 2013 yılında son derece popüler Ulusal Galeri de dahil olmak üzere mevcut dört müzenin koleksiyonlarını birleştirme kararı her fırsatta hararetle tartışılmıştı.
Kaynak: The Guardian