Sedat Peker'in İddialarıyla Gündeme Gelen Halil Falyalı, Girne'de Öldürüldü

Falyalı'nın eşi ve çocuklarının durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Sedat Peker'in videolarındaki iddialarla gündeme gelen Halil Falyalı'nın Girne'de düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldüğü bildirildi. Saldırıda Falyalı'nın şoförü de öldü. Olayla ilgili bir kişinin tutuklandığı belirtildi.

Tutuklamaya dair bir detay verilmese de Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar, tutuklanan kişinin saldırıda kullanılan arabanın sahibi ya da arabayı kiralayan kişi olduğuna dair bilgi aldığını söyledi.

Sedat Peker, Falyalı'nın Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia etmişti.

Yetkili makamların açıklamalarına göre Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, Girne Çatalköy'de otomatik silahlarla tarandı. Saldırıda ağır yaralanan Falyalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bir otelden evine gitmek için yola çıkan Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutuldu.


Kaynak: BBC News